Welkom bij CO-Certificatie.nl

Gasketelwet, CO certificering, koolmonoxide regeling?

De Gasketelwet is een wettelijke regeling die vakbekwaamheidseisen stelt aan alle cv-monteurs en bedrijven die gasverbrandingstoestellen (lees
ketels) installeren, repareren en/of onderhouden. Het komt er op neer dat na afloop van de uitgevoerde werkzaamheden de monteur zijn werkzaamheden controleert en daar de resultaten vastlegt. Dat kan op een formulier, een tablet of een speciale telefoon app.

Monteurs moeten een theorie en praktijkexamen afleggen om aan te tonen dat zij over de benodigde vaardigheden beschikken (meer informatie hierover in onze nieuwsbrieven). Bedrijven zullen een kwaliteitssysteem moeten inrichten en laten certificeren.

CO-certificatie heeft een compact model kwaliteitshandboek geschreven.

Inschrijven workshop kwaliteitshandboek

Workshop ”Kwaliteitshandboek voor de CO-certificering”. Handboek gereed tijdens één-daagse workshop, met subsidie mogelijkheid. Klik om onderstaande knop voor meer informatie. 

Workshop Beoordeling

5 sterren
5/5

Beoordeling workshop: Kwaliteitshandboek voor de CO-Certificering

Bestelformulier CO-Certificatie.nl

Handboek gereed tijdens één-daagse workshop, met subsidie mogelijkheid

In de optiek van CO-certificatie.nl is deze optie de beste keuze.

CO-certificatie.nl heeft een workshop ontwikkeld voor het vormgeven en creëren van een kwaliteitshandboek conform KIWA BRL K25000.

Workshop
Tijdens de workshop van CO-certificatie.nl wordt uitleg gegeven over hoe, en aan welke eisen, een kwaliteitshandboek voor de CO-certificering er uit moet zien. Elke deelnemer gaat aan het einde van de dag naar huis met een op maat gemaakt kwaliteitshandboek. Het handboek wordt klassikaal (max. 5 bedrijven) door de deelnemers, onder begeleiding van een professional, vormgegeven. Ook wordt er uitleg gegeven over de certificering, tips en trucs en waar op te letten. Uitgangspunt is de KIWA BRL K25000.

Doelstelling van de workshop:
Je gaat aan het einde van de dag naar huis met een eigen gemaakt kwaliteitshandboek. Dit handboek voldoet aan de gestelde eisen zoals verwoord in de KIWA BRL K25000. De eerste twee door KIWA gecertificeerde installatiebedrijven hebben gebruik gemaakt van een kwaliteitshandboek van CO-certificatie.nl. (op basis van de KIWA BRL K25000).

CO-certificatie.nl garandeert dat je kwaliteitshandboek aan het einde van de dag gereed is. Een aantal bijlagen zul je thuis completeren: bijvoorbeeld meetmiddelen overzicht en het medewerkers overzicht.

Wat ontvang je:
Een model kwaliteitshandboek die tijdens de workshop wordt omgebouwd tot een bedrijfsspecifiek handboek. Het model kwaliteitshandboek incl. bijlagen wordt in ‘WORD‘ of ‘EXCEL’ formaat aangeleverd.

Waar wordt de workshop gegeven:
Op een locatie in het centrum van het land, in de omgeving van Apeldoorn gegeven.

Wanneer wordt de workshop gegeven:

 • 5 januari (omgeving Apeldoorn)
 • 19 januari (omgeving Hoogeveen)
 • 2 februari(omgeving Apeldoorn)
 • 16 februari (omgeving Apeldoorn)
 • 2 maart (omgeving Helmond))
 • 16 maart (omgeving Apeldoorn)

Hoeveel deelnemers:
Maximaal 5 deelnemers per workshop.
CO-certificatie.nl waarborgt op deze manier dat er voldoende persoonlijke aandacht gegeven kan worden aan iedere deelnemer.

Kosten:
De kosten bedragen €795 (excl. BTW) per persoon, de betaling wordt gedaan 14 dagen voor aanvang van de workshop
Voor bedrijven die aangesloten zijn bij WijTechniek (OTIB), hebben de beschikking over een collectief scholingsbudget. De werkgever kan deze workshop volgens de voorwaarden van de OSRegeling declareren via het declaratiesysteem van WijTechniek, zolang het scholingsbudget toereikend is. Declaraties via WijTechniek worden door de deelnemer zelf verzorgd.

Bestel via de knop onder deze tabel: Bestelformulier – Optie 1co-certificering-gasketelwet

CO-Certificatie levert u een model kwaliteitshandboek. Dit model bouwt u zelfstandig om naar uw eigen kwaliteitshandboek.
Betekent op eigen houtje het model completeren en uitwerken tot een bedrijfsspecifiek kwaliteitshandboek.
Enige kennis van kwaliteitssystemen is wel een vereiste om tot een goed resultaat te komen

Wat ontvang je:
Het model kwaliteitshandboek incl. bijlagen wordt in ‘WORD‘ of ‘EXCEL’ formaat via een We-Transfer digitaal aangeleverd.

Kosten:
De kosten bedragen €395 (excl. BTW), de betaling vindt voorafgaand aan de levering plaats.
Het model kwaliteitshandboek incl. bijlagen wordt in ‘WORD‘ of ‘EXCEL’ formaat aangeleverd.

Bestel via de knop onder deze tabel: Bestelformulier – Optie 2

CO-Certificatie levert u een maatwerk kwaliteitshandboek. CO-certificatie.nl gaat als volgt te werk:

 1. Na ontvangst van de opdracht en betaling ontvangt de installateur een vragenlijst.
 2. De installateur beantwoord de vragen uit de vragenlijst en levert alle gevraagde informatie.
 3. CO-certificatie.nl verwerkt de aangeleverde informatie tot een maatwerk kwaliteitshandboek.
 4. Dit betekent met minimale inspanningen een maatwerk kwaliteitshandboek ontvangen.

Er is geen specificieke kennis noodzakelijk van kwaliteitssystemen. Het is echter wel een vereiste om de beschreven informatie te kunnen vertalen naar een eigen bedrijfsorganisatie. De installateur zal zich moeten verdiepen in de geschreven teksten.

Wat ontvang je:
Het model kwaliteitshandboek incl. bijlagen wordt in ‘WORD‘ of ‘EXCEL’ formaat via een We-Transfer digitaal aangeleverd.

Kosten:
De kosten zijn afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Het aantal medewerkers is mede bepalend in het calculatiemodel.
De gegevens van elke relevante medewerker worden verwerkt in het kwaliteitshandboek.

 • Een maatwerk kwaliteitshandboek [Eigenaar + max 2 personeelsleden] €795
 • Een maatwerk kwaliteitshandboek [Eigenaar + max 5 personeelsleden] €895
 • Een maatwerk kwaliteitshandboek [Eigenaar + max 12 personeelsleden] €995
 • Een maatwerk kwaliteitshandboek [Eigenaar + meer dan 12 personeelsleden], prijzen zijn op aanvraag
Bestel via de knop onder deze tabel: Bestelformulier – Optie 3

Waarom CO-certicatie.nl?

Meld je aan bij CO-Certificatie.nl en blijf gratis op de hoogte van alle ontwikkelen rondom de nieuwe gasketelwet.

Gasketel Checklist App van CO-certificatie.nl is goedgekeurd door KIWA

CO-certificatie.nl heeft de Gasketel Checklist App (GCA) ontwikkelt. Met de GCA registreer je eenvoudig alle verplichte controlepunten de je moet doen. De GCA is goedgekeurd door KIWA. Belangstellenden voor de GCA kunnen zich melden via info@co-certificatie.nl

Registreer je op tijd

Dat doet u door in het het contactformulier uw zakelijke e-mail adres te verstrekken. De registratie en verwerking van uw e-mailadres wordt gebruikt voor de gerechtvaardigde belangen van CO-certificatie.nl, te weten marketing doeleinden en het versturen van nieuwsbrieven.

Inrichten van uw kwaliteitssysteem

Je hoeft niet bij Techniek Nederland te zijn aangesloten om de beschikking te krijgen over een kwaliteitssysteem.

CO-certificatie.nl levert maatwerk kwaliteitssystemen die zijn georiënteerd op de KIWA BRL K25000. De BRL K25000 is met uitstek geschikt voor de kleine installateur.

CO-Certificatie.nl levert 100% slagingsgarantie

CO-certificatie.nl levert maatwerk kwaliteitshandboeken. Het kwaliteitshandboek is aantoonbaar beoordeeld door KIWA. Succes verzekerd bij de certificatie volgens de KIWA BRL K25000.

Elke maand een nieuwsbrief

Als u op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nadere uitleg over de CO-certificatie.nl wil ontvangen dan kunt u zich aanmelden voor de volledige CO-certificatie.nl website met alle beschikbare informatie.

CO-certificatie.nl betrokken
bij de eerste certificeringen

CO-certificatie.nl leverde het kwaliteitshandboek van de eerste twee gecertificeerde bedrijven voor de KIWA BRL K25000. MC Totaal Service uit Lelystad en TTB uit Apeldoorn zijn de eerste twee gecertificeerde bedrijven van NL voor de gasketelwet. Eigenaren Mark Castaing (MCT)en Leon Brekelman (TTB) waren zeer content met het geleverde werk van CO-certificatie.nl.

KIWA en CO-certificatie.nl onderhouden nauwe contacten met elkaar. CO-certificatie.nl weet goed wat er leeft en speelt en in de installatiewereld. Eigenaar Erik Hafkamp is ervaringsdeskundige in de installatiewereld en voormalig auditor bij KIWA. In dit geval een unieke combinatie.

wijtechniek-cocertificering-gasketelwet-co-certificatie

WijTechniek & CO-Certificatie.nl

De workshop van CO-certificatie.nl is opgenomen in het opleidingenoverzicht van Wij Techniek. Dit betekent ook dat de workshop in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van de kosten. De vergoeding is in de meeste gevallen 75% van de kosten van de workshop. Check altijd de voorwaarden van Wij Techniek.

Handboek met praktische bijlagen

Om de kleinere installateurs te helpen heeft CO-Certificatie.nl een eigen handboek gemaakt, georiënteerd op de KIWA BRL. Het model–kwaliteitshandboek is vertaald in eenvoudige leestaal. Op deze manier is het voor iedereen goed te begrijpen. In het compacte model-kwaliteitshandboek voor de CO-certificatie dat Hafkamp schreef, zijn alle noodzakelijke aspecten uit de certificeringsregeling verwoord. Hafkamp: “Het kwaliteitshandboek voldoet aan de eisen zoals die zijn vastgelegd in het procescertificaat voor ‘werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties in verband met koolmonoxide’.

App CO-Certificatie

CO-Certificatie.nl heeft een app ontwikkeld om de registratiewijze conform de regelgeving, te vereenvoudigen. De app dient ter ondersteuning van het kwaliteitssysteem. De registratie van het onderhoud wordt op die manier ook direct vastgelegd, want volgens de nieuwe wet moet je kunnen aantonen wat je hebt uitgevoerd. De installateur hoeft dus achteraf geen papieren meer in te vullen. Als de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de onderhoudsinformatie via internet verstuurd naar het mailadres van de installateur.

Erik-Hafkamp-co-certificatie.nl

Eigenaar CO-Certificatie.nl

Erik Hafkamp

Erik Hafkamp is eigenaar van CO-certificatie.nl en QMMS Consultancy B.V.. CO-certiticatie.nl is een onderdeel van QMMS Consultancy B.V.

Erik Hafkamp werkte jarenlang als lead-auditor bij KIWA en GASTEC voor o.a. de certificatieregelingen BRL6000 en ISO 9001. Hij is kwaliteitsmanager bij verschillende bedrijven en is werkzaam als adviseur en begeleider bij meerdere bedrijven in de installatiebranche. De laatste tijd is hij veel betrokken bij bedrijven die gecertificeerd willen worden voor o.a. inspecties van grotere pv-installaties (SCIOS SCOPE 12 inspecties). Opkomende certificatieregelingen als de CO-certificatie en de Safety Culture Ladder hebben ook zijn aandacht.

Erik Hafkamp begeleidt installatiebedrijven en zzp’ers bij het behalen van het nieuwe verplichte CO-certificaat. Hij heeft een meer dan warme belangstelling voor het optimaliseren van de administratieve handelingen van de kleinere installateur. Vanuit dat standpunt heeft Erik Hafkamp de focus voor de CO-certifcatie.nl op de KIWA BRL K-25000 gelegd.

Beoordelingen workshop kwaliteitshandboek

Marcel Zagers

Goed voor elkaar. Alles is netjes uitgelegd, en er wordt voor iedereen netjes tijd genomen om alles in goede orde te verwerken. Iedereen gaat naar huis met een eigen kwaliteits handboek. Erik is erg fanatiek hiermee en dat staat hem te prijzen.

5 sterren
5/5
René Glissenaar

De workshop is een aanrader! Aan het einde van de workshop is het kwaliteitshandboek helemaal aangepast aan de eigen bedrijfssituatie. Groot voordeel is dat je gelijk inzicht hebt in alle aspecten van het handboek. Hierdoor is het bijhouden ervan eenvoudig.

5 sterren
5/5
Rob van Rossum, eigenaar RvR Installatietechniek

Goed 1 op 1, duidelijke informatie. Mooi handboek wat je zelf nog kan aanvullen.

5 sterren
5/5
Joeri Aalders

Voordat ik aan de workshop begon had ik veel vragen/onduidelijkheden over de certificering. Erik heeft een duidelijk verhaal waardoor al mijn vragen als sneeuw voor de zon verdwenen. met de hulp van Erik is het eenvoudig is om het handboek in elkaar te zetten en uiteraard ook te begrijpen waar het bij deze certificering allemaal om draait. na afloop ga je met een kant en klaar handboek naar huis! een aanrader voor iedereen die nog met vragen over de certificering rondloopt! Erik bedankt!

5 sterren
5/5
Wouter de West

Hele fijne workshop. Duidelijke uitleg en er wordt echt de tijd genomen om een goed handboek te maken. Erik bedankt hiervoor.

5 sterren
5/5
Ad de Vries

Afgelopen woensdag ben ik bij Erik geweest voor het maken van de handboek hij heeft het op een zeer prettige mannier verteld hoe het boek gemaakt moest worden en aan het einde van de dag heb je ook daadwerkelijk het boek mee naar huis, Erik enorm bedankt ik ben hier zeer blij mee!

5 sterren
5/5
Bert Nijeboer

zeer leerzame dag, Erik heeft het handboek zeer mooi universeel opgemaakt. en is prima in 1 dag naar je eigen bedrijf situatie te schrijven. het is een aanrader.

5 sterren
5/5
Antoinet

Vandaag een erg leuke en leerzame workshop gehad! Waarvan we zelf dachten waar moeten we beginnen hebben we nou in 1 dag tijd ons handboek voor elkaar. De opzet van kwaliteitshandboek is erg duidelijk en voor iedereen te begrijpen. Met de uitleg van Erik erbij zijn we in 1 dag een heel stuk wijzer geworden. Deze workshop is echt een aanrader en maakt een hoop duidelijk met wat je kan verwachten en waar je zelf op moet letten. Zeker de moeite waard als je je klaar wil maken voor de certificering om de workshop te volgen

5 sterren
5/5
Gunduz Yilmaz

Als je inhoudelijk betrokken wilt zijn met het maken van het handboek KIWA K 25000 is deze workshop zeker een aanrader. Je gaat zelf aan de slag om het handboek te maken met goede begeleiding en kennis en kunde van Erik. Heeft de zaakjes goed voorbereid zodat je aan het einde van de dag jouw specifieke handboek hebt afgerond.

5 sterren
5/5
Corine van der Vaart

Erik heeft duidelijk veel ervaring met handhaving van regels, opstellen van protocollen en technische werkzaamheden. Dit maakt dat het CO-Certificeringshandboek erg praktisch, beknopt en zelfs voor de niet-techneut op kantoor goed is in te vullen en uiteindelijk in te zetten en update te houden. Daarnaast een plezierige drive om kleine ondernemingen te ondersteunen bij deze enigszins vakvreemde materie. Complimenten voor deze efficiënte invulling van een 'taai' stuk.

5 sterren
5/5
Hans Woessink

Erik helpt je aan de hand van de KIWA BRL K25000 met een duidelijke uitleg en een bijbehorend handboek in één dag een heel eind op weg. Eind van de dag is handboek op je eigen situatie aangepast. Natuurlijk is er hiernaar nog wel wat huiswerk met betrekking tot de bijlagen te doen, maar dit mag geen probleem zijn. De weg is in ieder geval geplaveid, het handboek staat.

5 sterren
5/5
Thea Vosjan

Helder, doeltreffend, eenvoudig, zeer informatief. Een aanrader, zeker voor de kleinere installatiebedrijven.

5 sterren
5/5
Robert van Gerwen

Prima workshop, aan het einde van de workshop is het kwaliteitshandboek gereed. Erik maakt waar wat hij belooft.

5 sterren
5/5
Bas Vermeulen

Samengevat was het een workshop waar daadwerkelijk alles in zat. Omdat ik als eenmanszaak zoekende was in de wereld van certificering en wetgeving, heb ik Erik benaderd. In 1 dag tijd is er een handboek op maat voor mijn bedrijf beschikbaar. Omdat dit handboek gedurende de dag van de workshop, (onder begeleiding van Erik) stap voor stap is ingevuld, weet ik ook wat er exact gevraagd word en waar ik dit kan terug vinden. Tevens is er uitleg gegeven over de app, welke kan worden toegepast tijdens het onderhoud volgens de K25000 regeling van Kiwa. Als deze app volledig word ingevuld, voldoet het onderhoud aan de richtlijn. Kortom: ben je op zoek naar een compact handboek en advies, neem dan deel aan de workshop. Een aanrader!

5 sterren
5/5